Accu meting


 

Meting capaciteit van batterij / accu

Twijfel je aan de sterkte van een fietsaccu tijdens de garantieperiode, wil jij de huidige capaciteit van de fietsaccu weten, twijfel je aan de kwaliteit van de accu of wil je de accu in winterconditie brengen? 

Wij helpen je graag! We kunnen:

  • Meerdere accu’s gelijktijdig testen
  • Een Basis test van de accu capaciteit (Ah en Wh) uitvoeren
  • Een uitgebreide resterende capaciteit test uitvoeren
  • Accu’s met een winterconditie instellen

En wist je dat:

  • Er van elke test een PDF rapport met de laad- en ontlaad grafieken meegegeven wordt;
  • Onze testen het wegrijden en ‘gewoon’ fietsen simuleren;
  • Onze testen piekbelastingen gebruiken om zo de sterkte van de cellen te controleren.

Wil jij een accutest uit laten voeren? Plan hieronder een afspraak in!

‘Gouden regels’ voor het gebruik van fietsaccu’s


 

Om zo lang mogelijk van jouw fiets (en dus ook de fietsaccu) te genieten, is het van belang om de fietsaccu goed te onderhouden. Wat moet je doen om de maximale levensduur van zo’n 4 tot 5 jaar te bereiken? Hieronder volgen enkele ‘gouden regels’ zodat jij jarenlang fietsplezier hebt!

Lees de documentatie
De levensduur van een accu wordt met name beïnvloed door de aard en de duur van het gebruik. Iedere lithium-ion accu veroudert op natuurlijke wijze, zelfs als de accu niet wordt gebruikt.

Reinigen
Haal de accu altijd van de fiets voordat je deze gaat reinigen. Voorkom dat de elektrische componenten nat worden en zet hier geen directe waterstraal op. Maak de stekkerpolen af en toe schoon en vet ze licht in. Een vochtige doek kan in principe geen kwaad.

Winteropslag
Bewaar de fietsaccu bij voorkeur tussen 0 en 20 graden, oftewel bij kamertemperatuur. Als je de accu bewaart bij temperaturen die lager zijn dan -10 graden of hoger dan 30 graden, dan zal de levensduur sterk verkorten. Nog een tip: laad de accu altijd bij kamertemperatuur op en niet als de temperatuur onder het vriespunt ligt.

Opslag (algemeen)
Vermijd temperaturen onder -10 graden en hoger dan 60 graden voor het opslaan van de fietsaccu.

Wintertijd
Let er op dat je in de winter (in het bijzonder onder het vriespunt) de accu kort voor vertrek op de elektrische fiets plaatst. Fiets je regelmatig in de (vries)kou? Dan raden we je aan om thermische beschermhoezen voor de accu te gebruiken.

Transport
Bij transport van de fiets, altijd de accu van de fiets halen en op een veilige wijze vervoeren.

Onderhoud
Met een diagnosetoestel kunnen wij de conditie van de accu controleren.

Recycle de fietsaccu
Als de fietsaccu aan het einde van zijn levensduur is, lever deze dan in bij één van de meer dan tweeduizend inzamelpunten. Gazelle, de fietsbranche en Stichting Batterijen (STIBAT) hebben daarvoor een zorgvuldig inname- en recyclesysteem ontwikkeld.