Zadelmeting

Het ideale zadel voor iedereen bestaat niet. Iedereen is anders gebouwd!

Zadelpijn heeft bovendien niet alleen met het zadel te maken, maar ook met je houding op de fiets en hoe je fiets staat afgesteld.

Bij TRIA Fietsen hebben we een ruime keuze aan zadels met zorg geselecteerd om zo uw zadelpijn voor te zijn of te verhelpen. Desgewenst doen we een zadelmeting om zo het juiste zadel toe te passen. Wij bieden comfortabele zadels aan, veelal voorzien van verschillende lagen memory foam voor uw comfort. Daarnaast kunnen we de oplossing naast het zadel zoeken in een fiets(onder)broek, of in een poeder variant van Born welke de huid en zeem droog houd en verzorgt. Liever een crème? Dan bestaat er de Born No Friction. Daarnaast kunnen we uw zadel nog voorzien van een gel dek of schapenvacht.

Om het kiezen van het juiste zadel makkelijker te maken, hebben we onze zadels opgesplitst in drie subcategorieën;

1) Diepe zit ; Denk hierbij aan sportieve zadels. Ze zijn het optimum in lichtgewicht en kracht overbrenging, bedoeld voor de competitieve fietser.

2) Actieve zit; Sportievere zadels zijn voor fietsers die sportief zitten en met een aardige snelheid rijden. Ook voor de sporters die niet elk uur van de dag op de fiets zitten, maar wel een fietsbroek dragen.

3) Rechte zit; Comfort zadels voor een rechte ontspannen houding op de fiets. Deze bieden het meeste comfort voor de dagelijkse fietser of juist de toerfietser.

In de Actieve houding heb je het minste kans op zadelpijn omdat niet al je gewicht op je zadel rust. Een deel van je gewicht wordt gedragen door je handen. Kies dus niet altijd voor een rechtop houding met een zo breed mogelijk zadel.

Tips & pijnpunten

* Zitbotjes, koop een iets zachter zadel. Je kunt ook dieper gaan zitten, dat wil zeggen verder voorover gebogen.
* Stuitje, koop een wat harder zadel. Ga wat minder rechtop zitten of neem een flow zadel.
* Anus of bilspleet, neem een vlakker zadel zodat je meer op je zitbotjes zit. Of neem een zadel met verlaagd middendeel of flow variant.
* Geslachtsdelen, kantel het zadel iets naar beneden maar niet te ver zodat je naar voren schuift. Je kan ook voor een flow zadel gaan of een zadel met verlaagde punt
* Geïrriteerde binnenkant dijbeen, neem een smaller zadel
* Geïrriteerde huid, koop een harder zadel. Harde zadels geven minder wrijving met de huid en worden minder warm
* Je kunt ook een fiets(onder)broek dragen, de zeem absorbeert je irritatie
* Gebruik een van onze verzorgende producten in de vorm van een stick, crème of poeder
* Zet je zadel goed vlak
* Indien je weinig fietst, kweek dan zitvlees door meer kilometers te maken. Wen aan het zadelcontact.

Wij bieden u de gelegenheid uw zadel 14 dagen te testen, bevalt het zadel niet komt u het ruilen en testen we een ander.

Voel u niet bezwaard om terug te komen, u wilt toch zeker lekker zitten!

 


TerugDeel het met uw vrienden!


Openingstijden

Maandag:  13:00 - 20:00 uur
Dinsdag:  09:00 - 20:00 uur
Woensdag:  09:00 - 20:00 uur
Donderdag:  09:00 - 20:00 uur
Vrijdag:  09:00 - 20:00 uur
Zaterdag:  09:00 - 17:00 uur
Zondag:  Gesloten


Contactgegevens